Matvaner; pent fordelt på tallerkenen

Som en konsekvens av studenttilværelsen er utvalget på TV-kanaler i hjemmet begrenset. Vi har så mange TV-kanaler som borettslaget har bestemt det er overkommelig å ha inkludert i leien. Det vil si 12 kanaler, 4 som stort sett kan sees på døgnet rundt og 5 hvis vi tar med TV2 som funker noen ganger i uken. I dag er en av de dagene i uken som TV2 leverer. 

Mens jeg satt med te-koppen min og glante meningsløst på skjermen gikk det plutselig opp for meg hva jeg faktisk så på. God Morgen Norge. Jeg tør å påstå at det fins ikke ett menneske i Norge som ikke vet hva God Morgen Norge er. God Morgen Norge på TVen er jo ikke noe nytt, det går tross alt hver dag, men det som ga meg ett støkk var at jeg tok meg selv i å kose meg med God Morgen Norge. I dag snakket de om den vonde avgjørelsen man må ta når ett kjæledyr skal avlives. Og hos meg, som akkurat har fått meg katter, traff det rett hjem! Men da dukket dette spørsmålet opp: er jeg blitt voksen? 

Før jeg ble enig med meg selv begynte dem å diskutere matvanene til barn. Kresne barn. Jeg er ikke kresen, så jeg er voksen i den forstand. Men i slutten av reportasjen delte de noen tips om hvordan man skulle få barn til å spise den maten som ble servert dem. Ett av disse tipsene var at man ikke skulle blande maten til barnet, men skille de forskjellige ingrediensene på tallerkenen. Barn likte nemlig ikke blande maten slik som "vi voksne" gjorde. Jeg liker ikke blande maten min. Det var en konkret beskrivelse på hvordan min middag ser ut. Jeg sparer det beste til slutt. Potetene går først, deretter grønnsakene også kyllingen/kjøttet/fisken. Ingenting blandes. Potetene kan ikke være på gaffelen samtidig som kjøttet.  Punktum. 

Nå sitter jeg igjen med en følelse av at jeg ligger å flyter i limbo. Midt mellom det å være voksen og barn. Ungdom da? Neeei, absolutt ikke en ungdom lenger. Jeg er blitt så voksen at ungdomstiden min er for lengst over og jeg liker å se på God Morgen Norge, men jeg spiser fortsatt middag som ett barn. For kun to uker siden fikk jeg en kommentar fra bestefar ang middagen min; "spiser du fortsatt maten din sånn? Det har du gjort siden du var liten". Også lo han og mormor av meg. Burde jeg spise middagen min som lapskaus, uansett hva det måtte være, for å være voksen? 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Caroline Trampoline

Caroline Trampoline

20, Hamar

Fortvilet lærerstudent...

Kategorier

Arkiv

hits